Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Krydret sjokoladeis

Å ha ismaskin er virkelig en luksus. Sunn, hjemmelaget is på en halvtime! Denne er fri for sukker, gluten, egg, melk, nøtter og soya. Har du ikke ismaksin, kan du bruke fryser. Eller hva med ispinneformer?

 

Hjemmelaget vegansk sjokoladeis med kajenne-1

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com)

Oppskriften gir en halv liter

20 dadler
1 boks kokosmelk (fullfett)
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
1/2 ts kajennepenner eller chili
Liten klype salt
Evnt. en ss agavesirup
50 g hakket, mørk sjokolade


Legg dadlene i bløt, da blir skallet lettere å ta av. Fjern skall og stein og ha alt i blender utenom krydderne. Kjør til en glatt masse. Nå kan du smake deg frem med kryderne. Og vær for all del forsiktig med kajennen. Jeg liker litt sting, men noen ganger blir det faktisk for mye. Jeg opplevde at smaken ble sterkere jo kaldere isen ble, så ikke gå helt bananas. Ha den hakkede sjokoladen i blandingen og kjør i ismaskin eller hell i en boks og sett i frysern. Bruker du frysermetoden, bør du røre i isen hver halvtime for å unngår at den krystalliserer seg. Selv ved bruk av ismaskin kan det være lurt å la den få sette seg litt ekstra i frysern om du liker den litt fastere. Strø gjerne over mer hakket sjokolade ved servering.

Krydret sjokoladeis i ismaskin

Adele

Adele ønsker gjennom bloggen sin å inspirere til å spise mer dyrevennlig og vise at “mat uten alt” ikke trenger å være kjedelig, næringsfattig eller dyr (med dobbel betydning).