Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Kokosmakroner

Småkaker hører julen til, og jeg gleder meg til å fyll opp alle bokser med forskjellige slag. Gode småkaker er dessuten en kjempe fin gave å gi bort til venner og familie. Oppskriften på disse kokosmakronene fant jeg i kokeboken til Candle Cafe. Jeg vet det høres litt rart ut å bruke gulrøtter i en småkakeoppskrift, men det gjør bare kakene ekstra saftige og gir de en kjempe fin farge.Jeg dyppet dessuten makronene i smeltet sjokolade etter de var ferdig stekt og avkjølt. Det kan du selvfølelig droppe, men jeg synes det gjorde de enda bedre og enda finere å se på.

 

0523-580×429

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

gir ca 36 makroner

I denne oppskriften bruker jeg kopper som måleredskap. Bruk en kopp som rommer ca 2 ,5dl.1 1/4 kopp fint speltmel eller hvetemel

1 3/4 kopp revet kokos
2 ts arrowroot
1 kopp finrevet gulrot
1/2 kopp finhakkede mandler
3/4 kopp lønnesirup
1/3 kopp smeltet kokosolje
2 ss utblandet eggerstatningspulver
1 ts finrevet sitronskall
100 g mørk sjokolade
Varm opp ovnen til 180 grader.

I en stor bolle blander du mel, kokos og arrowrot. Bland gulrøtter, mandler, sirup, olje, eggerstatning, sitronskall og 1/4 kopp vann i en liten bolle. Bland de våte ingrediensene inn i melblandingen.Bruk 2 spiseskjeer til å fordele makronene ut på stekebrett dekket med bakepapir.

Stek dem i ca 30 min til makronene er gyldene. La de avkjøle på en rist.

Smelt sjokoladen over svak varme. Dypp de kalde makronene i sjokoladen, og la sjokoladen stivne før du legger de i en boks. Kokosmakronene holder seg i flere dager.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.