Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Ingefærøl med lime og rosmarin

Det er freda, så hva skjer a? Jo, det skal jeg fortelle deg. Denne skjer. Verdens beste drink. I hvert fall en av de. Min venninne Karen spurte om jeg hadde laget meg sølevann med ugress. Lite visste hun om hvor mye godsaker dette glasset rommer. Ingefærøl er ikke en øl, det er mer som en sterk brus med masse smak av ingefær, sitrus og urter. Du velge om du vil lage den med eller uten sprit (like god uten, eksta morsom med). 

Hjemmelaget ingefærøl med lime og rosmarin pluss rom alkohol

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen (Menhvaspiserduegentlig.com)


Du trenger:

2 dl kokossukker eller brunt sukker
1,5 dl vann
God klump med ingefær
3 stilker rosmarin
2 lime
Farris


Ha sukker og vann i en stekepanne eller gryte og skru på middels varme. Riv ingefæren og skallet av en lime og ha i blandingen sammen med noen kvaster rosmarin. La det varmes forsiktig opp til sukkeret har løst seg helt ut. Rør jevnlig. Skru så av varmen, men la gryta bli stående å trekke i en times tid. Ha gjerne på lokk.

Sil blandingen over på en flaske og tilsett 1 liter farris og saften av de to limene.
Serveres med isbiter, limebåter og litt frisk rosmarin eller andre urter. Her slenger du oppi litt rom eller annen sprit, dersom du ønsker det.

Adele

Adele ønsker gjennom bloggen sin å inspirere til å spise mer dyrevennlig og vise at “mat uten alt” ikke trenger å være kjedelig, næringsfattig eller dyr (med dobbel betydning).