Det går mot høst, og det går mot kaldere og mørkere tider. Selv om kroppen gjerne vil ha varmmat, boller og kakao, så vil den også ha masse påfyll av vitaminer, mineraler og væske for å kunne opprettholde kroppens temperaturregulering og andre finurlige ting dette maskineriet holder på med. Start dagen med en ferskpresset juice av frukt og grønnsaker i sesong, eller nyt et glass etter endt arbeidsdag for å fylle på med energi og booste immunforsvaret. Jeg må ha juice nesten daglig, og dette er en av mine favoritter!
Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen (Menhvaspiserduegentlig.com)
En pose økologiske gulrøtter
3 epler, gjerne fra hagen
En stor bit ingefær
En liten skvis sitronsaft
Del eplene i to og fjern kjernehusene. Skjer vekk den øverste delen av gulroten, men la skallet sitte på.
Skallet på ingefæren kan du skrape vekk med en kniv eller kanten på en skje. Så er det bare å juice godsakene og nyte et stort glass med verdens beste, ferskpressede juice. Tilsett gjerne isbiter.