Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Hjemmelagde energibarer

Disse barene lagde jeg forrige uke, og de reddet meg fra lavt blodsukker på mange, lange arbeidsdager. Jeg er ikke spesielt glad i kjøpte energibarer, de er ofte fulle av sukker og kunstige ingredienser, dessuten synes jeg som regel de er altfor søte. Det positive med å lage barer hjemme er at du har full kontrol over ingrediensene, og de er langt billigere. Disse energibarene syntes jeg ble kjempegode! I tillegg er de fulle av næring, og gir energi som varer lenge.

002-w580-h5807

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

4 barer

2 dl havregryn
1/2 dl revet kokos
1/2 dl tørket frukt (inkabær, rosiner, hakkede aprikoser eller fiken)
3 ss nøttesmør (feks. mandelsmør eller peanøttsmør)
3 ss lønnesirup
1-2 ss kokosolje
et lite dryss salt
Bland alle ingrediensene i en stor bolle. Start med 1 ss kokosolje, og tilsett enda en om deigen er tørr. Den må være klissete nok til at barene holder sammen.

Press deigen ut til en firkant på et bakepapir. La den være 1-2 cm tykk. Skjær den opp i 4 like store biter, sett de i kjøleskapet i minimum 1 time før de serveres. Pakk de gjerne inn i plastfolje og ta de med på jobb eller tur.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.