Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Havrescones med appelsin og sjokolade

Nam nam NAM! Sjokolade og appelsin er vel en av de mest kjente og beste kombinasjonene som finnes. Det er ikke uten grunn, finnes det egentlig noe bedre? Bak disse til påskefrokosten eller til å ta med ut på tur, jeg tror du kommer til å elske dem!

0082-525×700

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

I disse sconesene bruker jeg havremel, som passer perfekt til de andre smakene. Havremel kan være litt vanskelig å finne (selv om det finnes!), men det er veldig enkelt å lage selv. Det er det jeg pleier å gjøre. Bruk en blender eller food processor og kjør havregryn til mel. Det tar bare noen få sekunder.

4 scones

2,5 dl havremel
3 ss rårørsukker
1/2 ts fint havsalt
ev 2 ts bakepulver (jeg pleier å droppe bakepulveret, men bruk det om du ønsker luftigere scones)
2 ts finrevet appelsinskal
8 ss revet kakaosmør
ca 1/4 dl kaldt vann
50 gr mørk sjokolade
I en stor bolle blander du havremel, 2 ss rårørsukker, havsalt, appelsinskal og bakepulver hvis du bruker det.

Smelt revet kakaosmør på svak varme. Det skal være 8 ss FØR det smelter. Bland inn kakaosmøret i de tørre ingrediensene.

Tilsett vannet, ikke alt med en gang. Hvis deigen ser for våt ut, tilsette du ikke hele mengden. Deigen skal være våt, men henge sammen. Rør inn sjokoladen.

Legg deigen på benken og form den til en 1 1/2 – 2 cm tykk firkant. Skjær den opp i 4 like deler og legg de på et stekebrett med bakepapir.

Dryss over den siste ss med rårørsukker.

Stek ved 200 grader i 12-15 min, og avkjøl noen minutter før servering.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.