Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Havreruter med Dadler

Dette er en oppskrift jeg har brukt mye den siste tiden. Havreruter er akkuart passe søte «kakebiter» , som passer like godt til en rask frokost, som til trenings-snacks eller mellommåltid. Jeg pleier å halvere denne oppskriften, og oppbevarer hele pannen i kjøleskapet. Da holder de seg godt i flere dager, og jeg kan bare ta ut en rute når jeg trenger et energirikt måltid.

0023-580×434

Tekst og bilde: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

Oppskriften er fra min kjære Candle Cafe kokebok.

12 ruter

2 dl dadler
5 dl havregryn
5 dl havremel
2 dl hakkede valnøtter eller pekan nøtter
2,5 dl nøytral olje (jeg bruker kokosolje)
2,5 dl lønnesirup
1/2 ts fint havsalt
Dagen før du skal bake, legger du daddlene til bløte i 2 dl vann. Når du skal bake, heller du bort vannet og kjører daddlene til en fin pure i food processoren eller ved hjelp av en gaffel.

I en stor bolle, blander du havregryn, havremel, nøtter og havsalt. Tilsett olje og lønnesirup, og bland alt godt. Smør en bakeform (30×15 cm) med olje. Press halvparten av deigen i bunn av formen. Smør daddel-pureen over. Dryss over resten av deigen og press lett ned med fingrene.

Stek ved 200 grader i ca 30 minutter, til toppen er gylden. Avkjøles før den skjæres opp i 12 ruter.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.