Dette er en oppskrift jeg har brukt mye den siste tiden. Havreruter er akkuart passe søte «kakebiter» , som passer like godt til en rask frokost, som til trenings-snacks eller mellommåltid. Jeg pleier å halvere denne oppskriften, og oppbevarer hele pannen i kjøleskapet. Da holder de seg godt i flere dager, og jeg kan bare ta ut en rute når jeg trenger et energirikt måltid.
Tekst og bilde: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
Oppskriften er fra min kjære Candle Cafe kokebok.
12 ruter
2 dl dadler
5 dl havregryn
5 dl havremel
2 dl hakkede valnøtter eller pekan nøtter
2,5 dl nøytral olje (jeg bruker kokosolje)
2,5 dl lønnesirup
1/2 ts fint havsalt
Dagen før du skal bake, legger du daddlene til bløte i 2 dl vann. Når du skal bake, heller du bort vannet og kjører daddlene til en fin pure i food processoren eller ved hjelp av en gaffel.
I en stor bolle, blander du havregryn, havremel, nøtter og havsalt. Tilsett olje og lønnesirup, og bland alt godt. Smør en bakeform (30×15 cm) med olje. Press halvparten av deigen i bunn av formen. Smør daddel-pureen over. Dryss over resten av deigen og press lett ned med fingrene.
Stek ved 200 grader i ca 30 minutter, til toppen er gylden. Avkjøles før den skjæres opp i 12 ruter.