Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Havreruter med Dadler

Dette er en oppskrift jeg har brukt mye den siste tiden. Havreruter er akkuart passe søte «kakebiter» som passer like godt til en rask frokost, som til trenings-snacks eller mellommåltid. Jeg pleier å halvere denne oppskriften, og oppbevarer hele pannen i kjøleskapet. Da holder de seg godt i flere dager, og jeg kan bare ta ut en rute når jeg trenger et energirikt måltid. Oppskriften er fra min kjære Candle Cafe kokebok.

0023-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

12 ruter

2 dl dadler
5 dl havregryn
5 dl havremel
2 dl hakkede valnøtter eller pekan nøtter
2,5 dl nøytral olje (jeg bruker kokosolje)
2,5 dl lønnesirup
1/2 ts fint havsalt

Dagen før du skal bake, legger du daddlene til bløte i 2 dl vann. Når du skal bake, heller du bort vannet og kjører daddlene til en fin pure i food processoren eller ved hjelp av en gaffel.

I en stor bolle, blander du havregryn, havremel, nøtter og havsalt. Tilsett olje og lønnesirup, og bland alt godt. Smør en bakeform (30×15 cm) med olje. Press halvparten av deigen i bunn av formen. Smør daddel-pureen over. Dryss over resten av deigen og press lett ned med fingrene.

Stek ved 200 grader i ca 30 minutter, til toppen er gylden. Avkjøles før den skjæres opp i 12 ruter.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.