Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Hasselnøtt- og sjokoladetrøfler

Oppskriften på disse deilige trøflene, er så kort og så enkel at jeg nesten er usikker på om den kan kalles en oppskrift. Men gode er de iallefall, og det er jo det som er viktig. Å gi bort spiselige gaver er utrolig koselig. Dessverre egner ikke disse trøflene seg noe særlig til akkurat det. De smelter veldig fort og må derfor stå i fryseren helt frem til servering. Men se det positive i det; du vil være glad for å beholde disse i din egen fryser- de er helt fantastisk gode!

029-525×700

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

ca 40 stk

1 glass (250 g) hasselnøttsmør, jeg bruker et merke som heter Rapunzel
100 g mørk sjokolade (uten melk, gjerne økologisk)

Smelt sjokoladen over svak varme. Når den er smeltet tar du den av varmen og rører inn hasselnøttsmøret.

For at det skal bli enklere å helle blandingen i trøffelformene, kan det være lurt å helle røren i et litermål slik at du har en «tupp» å helle fra.

Jeg bruker et brett av silikon som er laget spesielt til sjokolade og trøfler, men du kan også kjøpe små trøffelformer (ser ut som mini-muffinsformer) i folie. Hell i røren og sett brettet i fryserern. La de stå i fryseren helt til servering, de smelter VELDIG fort!

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.