Jeg er helt avhengig av sjokolade i løpet av dagen. Men jeg vil ha den sunneste sjokoladen jeg kan få tak i, og disse konfektbitene passer perfekt. Uten et eneste gram tilsatt sukker, er de fremdeles søte med en kraftig sjokoladesmak. Den søte smaken får de fra tørkede fiken, som er en god kilde til jern. De er også fulle av sunt fett fra kokosolje, og kakao inneholder flavonoider, som er kraftige antioksidanter. Sunn sjokolade, som smaker himmelsk? Ja takk!
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
40-50 biter
3 dl tett pakkede tørkede fiken
2,5 dl kokosolje (jeg bruker Cocosa Extra Virgin)
2 dl kakao (helt rå kakao)
bittelitt fint havsalt
Legg fikenene i kaldt vann, og la de ligge over natten. Hell av vannet. Skjær bort ev. hard stilk, og hakk opp i bittesmå biter. Bruk baksiden av en skje, og mos bitene til en fin pure.
I en stor bolle blander du fikensyltetøyet og kokosoljen. Kokosoljen skal ikke være smeltet, men ha romtemperatur.
Bland kakao inn i fiken-kokosmiksen. Legg bakepapir på et brett og smør konfektmassen utover til den er ca 1 cm tykk. Sett brettet i kjøleskapet. Etter 10 minutter tar du brettet opp igjen og skjærer konfekten i biter. Oppbevar konfekten i kjøleskapet, og ta ut bitene like før servering.