Dette er mitt første forsøk på å lage Cake Pops, og nå er jeg helt frelst! Forestill deg at du spiser en kule rå cookie-deig dyppet i sjokolade. Akkurat slik føles den når man biter inn i en av disse. SÅ godt! Dessuten er de kjempefine å servere til gjester. De er søte å se på, smaker fantastisk og kommer til å overbevise alle om at veganmat er alt annet en kjedelig!
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
10-12 Pops
2 dl nøttesmør (peanøtt, cashew, mandel el.l) (bruk en type som kun inneholder nøtter og ev. salt)
1 1/4 dl kokos
1/2 dl + 1 ss lønnesirup (eller en annen sirup)
bittelitt fint havsalt (droppes hvis nøttesmøret inneholder salt)
litt vanilje (vaniljesukker, vaniljeekstrakt el. ferske vailjefrø)
150-200 g melkefri sjokolade
Start med å lage “cookie-deigen”. Finmal kokosen i en blender, så det blir til mel. I en stor bakebolle blander du nøttesmør, finmalt kokos, lønnesirup, bittelitt fint havsalt og vanilje. Bland godt, og sett bollen i kjøleskapet en times tid. Den er lettere å arbeide med når den er kald.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Rull ut kuler av “cookie-deigen”, jeg fikk 10 stykker, men du kan få fler hvis du vil ha de litt mindre. Deigen er ganske klissete, så ha gjerne våte hender mens du arbeider. Legg kulene på et brett med bakepapir, og sett de i fryseren. Når de har stått 30-60 minutter, tar du de ut og ruller de i sjokoladen. Frys de igjen, og rull de gjerne en gang til i sjokoladen. Stikk inn trepinner i alle kulene, og oppbevar popsene i fryseren frem til de skal spises!