Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Veganske middagskaker

Middagskaker med skremmende lik konsisten som kjøttkaker. De kokte perlebyggene, sammen med soyaproteinet, gjør virkelig susen og kakene holder seg godt sammen. Krydderet kan man naturligvis variere som man vil, men jeg syntes røkt paprikapulver og spisskummen gir en veldig god smak sammen. Server med litt kokte grønnsaker og brun saus, og søndagsmiddagen er klar. Middagskakene er også høye på protein, med ca 6-7 g protein per stykk.

dsc_0051-2

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs  (veganslife.com)

Du trenger (10-12 stk):
6 dl vann + grønnsaksbuljong
3 dl perlebygg
2,5 dl soyaprotein
1 boks hermetiske brune bønner, ca 230 g
1/4 stor gul løk
1 ts spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)
Salt og pepper

Litt hvetemel
Olje til steking

 

Slik gjør du: 
Kok opp vann med buljong. Ha i perlebygg og kok i ca 20-30 minutter, avhengig av hva som står anvist på pakken. De siste 5 minuttene av koketiden tilsetter du soyaprotein. Hell av evt overflødig vann og ha blandingen over i en stor bolle.

Skyll bønnene, grovmos dem med en gaffel og bland dem inn i bollen med bygg og soya. Finhakk løken og ha i bollen. Bland godt sammen.

Ha i spisskummen, paprikapulver og chilipulver. Smak til med salt og pepper.

Varm en stor stekepanne på medium/høy varme med litt olje oppi. Form deigen til små runde boller og mos dem så flate til middagskaker. De skal være veldig lette å forme, og faller ikke fra hverandre. Pudre litt mel på hver side. Stek kakene på hver side i 4-5 minutter før du snur dem og steker noen minutter der også til de er gyllen i fargen. Velbekomme!

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.