Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vegansk chop suey med hjemmelaget woksaus

Vegansk chop suey er en enkel, men smakfull rett som kan lages på kort tid. Prøv også med andre grønnsaker som vårløk, blomkål, bambusskudd, spirer og sopp, eller hva med cashewnøtter på toppen i stedet for sesamfrø!

chop suey

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Forberedelse 
10 min
Tilberedning
15 min
Porsjoner 
Til 2 personer

Ingredienser

Tørkede soyabiter – 80 g
Gul løk – 1/2 stk
Gulrot – 2 stk
Brokkoli – 1 stk
Sukkererter – 100 g
Rød paprika – 1/2 stk
Sesamfrø – 2 ss (kan sløyfes)

Woksaus
Appelsinjuice – 2 dl
Riseddik – 4 ts
Soyasaus – 5 ss
Maisstivelse – 2 ss

Fremgangsmåte

Ha de tørkede soyabitene over i en skål og hell over kokende vann så det dekker bitene. La bitene trekke i ca. 10 minutter. Hell av overflødig vann og klem ut vannet fra soyabitene.

Bland sammen alle de våte ingredisensene til sausen. Visp til slutt inn maisstivelse. Sett til side.

Kutt løk i båter, gulrot i skrå skiver eller staver, brokkoli i små buketter, paprika i staver og sukkererter i to. Varm en stor stekepanne eller en wokpanne med olje på høy varme. Ha i soyabitene fres på høy varme til de blir gyllenbrune.

Tilsett så løk, gulrot og brokkoli og stek et par minutter under omrøring. Ha så i sukkererter og paprika. Stek i et par minutter til. Hell til slutt over woksausen, bland godt og stek et par minutter til sausen tykner.

Server gjerne med ris eller nudler ved siden av. Strø over litt sesamfrø før servering.

OBS: Tørkede soyabiter kan du finne i asiatiske matbutikker, enkelte helsekostbutikker, eller du kan bestille på nettet fra for eksempel veganlife.no eller veganermat.no. Oumph! som du finner i frysedisken på aller fleste kiwi, meny og joker butikkene hadde også passet bra! Typen “the chunk” er soyabiter uten smak, lignende oppskriften etterspør.

 

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.