Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vårsalat med sopp, asparges og reddik

I anledning fint vær og vår har jeg laget en skikkelig frisk og kremet salat! Her brukes både grønne asparges, rosa reddiker og saftige sjampinjong – alt blandet sammen i en syrlig silketofusaus med persille og dill. Velbekomme! Jeg serverte salaten med havre- og linseboller!

DSC_0481-copy1-1024×678

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Påsken er over, men det er heldigvis ikke godværet. Værmeldingen viser over 10 grader de nærmeste dagene her i Oslo og man begynner å merke at våren virkelig trer fram (med mindre værgudene bestemmer seg for å sette i gang snøstorm en gang til?). Men hva er det som er enda bedre enn dette?

Sola går ikke ned før 8-tiden! Det betyr at jeg har mange soltimer til å lage mat og ta bilder av maten i naturlig lys. I vinterhalvåret føler jeg meg som en skikkelig pensjonist der jeg spiser middag før klokken 3 fordi jeg må ta bilde av maten før sola går ned.

 

Du trenger(4 tilbehørsporsjoner):

♥ 200 g asparges
♥ 200 g sopp
♥ 4 reddiker
♥ 1-2 håndfull persille
♥ 3-4 ss finhakket dill
♥ 100 g silketofu
♥ 1/2 liten sitron
♥ 1 ts dijonsennep

Slik gjør du:

Varm en stekepanne til medium/høy varme med akkurat nok vann til å dekke hele stekepannens flate. Kutt asparges i biter på 2-3 cm og del soppen i fire. Ha sopp og asparges i stekepannen og damp dem under lokk i ca 4-5 minutter. Ha asparges og sopp over i en sil og la dem renne av.

Kutt reddiker i skive og finhakk dill og persille. Ha alt over i en bolle. Ha også i sopp og asparges når dette er tørket.

Bruk en stavmikser til å blande sammen silketofu, saften fra sitronen og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt med sitronsaft. Hell blandingen over i bollen med grønnsakene og bland godt. Plasser gjerne i kjøleskapet 1 time før servering så smakene kommer godt sammen.

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.