Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vårruller

Vårruller er fantastisk godt og mye enklere å lage enn du tror! Lag masse om gangen, så har du til frokost, lønsj, mellommåltid, middag, kvelds og nattmat. ;)

vaaruller1-580×435

Oppskrift, tekst og bilder: Ranghild Nordrum (Rangnhildnordrum.com)

Jeg var ikke klar over hvor enkelt det var å lage vårruller, før jeg faktisk prøvde. Du trenger relativt få ingredienser, og deigen du bruker fås ferdig.

vaaruller2-525x700

Vårrullpapir og glassnudler fra Norvina (asiatisk matforretning), hodekål i biter, raspa gulrot (jeg slang det i blender for å spare tid og muskler), rødløk, koriander, ingefær og hvitløk, pluss en rikelig dose soyasaus.

Jeg bruker ikke mål, men lager masse om gangen så jeg kan fryse ned. Alt smakes til og krydres underveis.

Alle grønnsakene stekes i en stor kjele med masse olje og evnt litt vann for å få kålen til å synke sammen. Glassnudler (risnudler) koses etter anvisning på pakken, og tilsettes den ferdige røra. Jeg har i hvitløk og koriander helt til slutt, for å få ekstra mye smak.

Jeg stekte tofubiter i olje og masse krydder for å gi en illusjon av kylling og litt ekstra konsistens, men vårrullene blir minst like gode uten.

Så, teknikk;

vaaruller4-580x435

Legg en liten haug med fyll midt på papiret.
Brett den nederste klaffen over fyllet.
Sidene brettes inn som en konvolutt, før den rulles sammen.

Legges på et bakebrett, pensles med olje og stekes på 200 grader til de er gylne. Med mindre du vil fritere da, men dette funker vel så bra, og er mye sunnere.

vaaruller6-580x435

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.