Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Varm tropisk kålsalat

Jeg liker både høsten og vinteren, men savner alltid sol og varme likevel. En fin måte å skape seg litt sommer gjennom vinterhalvåret, er å spise mat som minner om solfylte dager. For meg er det tropisk frukt, så det spiser jeg året rundt. Her har jeg blandet mango og avokado sammen med deilig kål som er i sesong her i Norge. Resultatet ble den mettende, varmende salat- perfekt på kalde høst- og vinterdager.

DSC_0465 copy-2

Oppskrift og tekst:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

FOTO: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

til 1 person

6-8 store blader grønnkål eller svartkål
2-4 ss vann
1 ss kokosolje
1/2 mango
1/2 avokado
en god neve fersk koriander, finhakket
saft fra en halv lime
godt salt
litt hakkede macadamianøtter, valgfritt

Vask kålbladene godt, ta bort stilken (kast den, den er ikke så god å spise) og riv eller skjær bladene opp i passe store biter.

Legg kålbladene i en kjele, eller over et par vann, og gi kålen et oppkok. Det skal bare være nok vann til at kålen ikke brenner seg. Når kålen har falt sammen og fått en fresh grønn farge, tar du den bort fra plata. Tilsett kokosoljen og et godt dryss salt.

Skjær mango og avokado i terninger. Bland mango og avokado med koriander, lime og litt salt.

Legg den varme kålen i bunn av en serveringsbolle. Legg oer fruktblandingen, og dryss litt macadamianøtter over til slutt hvis du vil. Spises med det samme.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.