Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vårløk pakora

Pakora er en rett fra det indiske kjøkken som blir til ved å dyppe grønnsaker i en røre av kikertmel og dermed frityrkokt i vegetabilsk olje. Vanlige grønnsaker er blomkål, aubergin, tomat, potet og spinat – men man kan variere grønnsakene som man vil! Pakora blir ofte servert som et slags mellommåltid sammen med tradisjonell indisk te, men kan også serveres som en forrett eller som tilbehør til et større måltid.

dsc_0040-2

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Du trenger:
6 stilker vårløk
1 cm ingefær
1 dl kikertmel
5 ss vann
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts garam masala
1/2 ts malt koriander
1/2 ts salt
Olje til fritering

Slik gjør du:
Hakk all vårløken i små ringer. Ha i en bolle sammen med revet ingefær, gurkemeie, garam masala, koriander og salt. Bland godt sammen og la stå i 15-20 minutter.

Rør inn melet sammen med alt vannet. Du skal få en tykk og jevn konsistens. Tilsett mer vann om nødvendig for å få rørt ut alt melet.

Varm opp olje i en liten kjele. Du må ha minst 1-2 cm med olje.

Bruk en spiseskje til å forme en liten ball. Legg den rask ned i oljen og friter ca 1 minutt på hver side til den får en gyllen farge.

Ta bitene så opp av oljen og la de renne av seg på tørkepapir. 

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.