Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Valnøtt- og kikertburger

Mmmm, nydelig kikertburger med blant annet valnøtter. Burgerne er ordentlige smakfulle og veldig lette å forme og steke. Blir vel ikke bedre enn det, vel? Som smak har jeg tilsatt løk, stangselleri, ingefær og hvitløk. Jeg har også hatt i litt tomatpuré, dijonsennep og limesaft. Som bindemiddel bruker jeg pofiber(glutenfritt), men man kan også bruke vanlig fin brødrasp. Her i huset ble burgerne servert med en enkel salat og ovnsbakte potetbåter med litt grillkrydder.

kikert- og valnøtt burger

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

6 Burgere

Ingredienser

2 bokser kikerter
75 g valnøtter
1 gul løk
2 stangselleri
2 fedd hvitløk
1,5 ts malt spisskummen
2 ts Dijonsennep
2 ss tomatpure
1 håndfull frisk koriander
1/2 lime
3-4 ss fin brødrasp/glutenfritt pofiber

 

Fremgangsmåte

Skyll kikertene og ha dem i en stor bolle. Sett på en liten kjele med kokende vann og ha i valnøttene. Kok i ca 5 minutter. La renne av før du har valnøttene over i bollen med kikertene.

Hakk løk og stangselleri, og finhakk hvitløk og ingefær. Varm en stekepanne på medium/høy varme med litt olje og stek løk, stangselleri, hvitløk, ingefær og malt spisskummen til løken er blank.

Ha løkblandingen over i bollen. Tilsett sennep, tomatpure, frisk koriander og saften fra limen. Bruk ev stavmikser til å mose alt sammen til noenlunde jevn masse. Rør inn brødrasp og smak til med salt og pepper.

Varm en stekepanne på medium/høy varme med litt olje. Form seks burgere av blandingen med hendene og stek dem i ca 5 minutter på hver side til de er gyllen brune.
Server gjerne med hjemmelagde fries eller ovnsbakte potetbåter og frisk salat.

TIPS: bland inn litt hvitløkspulver og/eller chilipulver etter smak hvis du vil ha litt sterkere burger. 

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.