Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tofuwok med peanøttsaus

En superenkel wok med mye smak! Dette er min «go-to» middag når jeg har lite tid til å lage mat, men likevel har lyst på noe sunt, godt og mettende. Tofu og grønnsaker wokes raskt i en panne, og tilsettes en enkel peanøttsaus med kun fire ingredienser. Woken serveres med fullkornsnudler!

Med et variert og fargerik innhold av grønnsaker, samt tofu, nøtter og korn som gode proteinkilder, er dette en sunn middag som metter godt. Retten inneholder hele 32 g protein per porsjon, og dekker dagsbehovet for både kalsium, vitamin C og kobber. Woken inneholder også en god mengde vitamin A, vitamin E, jern, magnesium og B-vitaminer! Og beste av alt -den tar kun 30 minutter å tilberede!

tofuwok – Copy

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
10 min
Tilberedning
20 min
Porsjoner
1

Ingredienser

150 g tofu eller tempeh
150 g brokkoli
80 g gulrot
100 g paprika
70 g fullkorns nudler, uten egg

Peanøttsaus

1 ss peanøttsmør (bruk peanøttsmør med kun peanøtter og salt)
1 ss tamari eller soyasaus
1 fedd hvitløk, finhakket
Litt chili, finhakket
Valgfritt: en liten bit fersk ingefær, finhakket
Valgfritt: en dæsj sesamolje

Fremgangsmåte

Kok nudler som anvist på pakken. Rist cashewnøttene lett i en tørr stekepanne til de er lysebrune. Grovhakk nøttene.

Tørk av overflødig vann av tofuen og skjær den i passe store terninger. Skjær brokkoli, gulrot og paprika i biter eller skiver –jeg liker ganske store biter i denne retten.

Finn frem en wok eller stor stekepanne og ha i litt vann (eventuelt stek i tørr stekepanne) –olje er ikke nødvendig. Ha i grønnsakene og tofuen og stek til grønnsakene er noenlunde møre (men de skal ha god tyggemotstand) og tofuen har fått en lysebrun skorpe.

Rør sammen alle ingrediensene til peanøttsausen. Bruk eventuelt en dæsj vann for å tynne ut sausen. Skru ned varmen på woken og hell deretter over sausen –bland den inn raskt, da den fort setter seg i bunnen av stekepannen. Bland til slutt inn nudlene i woken. Server med cashewnøtter.

Notater
– Peanøttsmør kan byttes ut med mandelsmør.
– OBS! Mengdeforholdet av grønnsaker er IKKE viktig -det er oppgitt for næringsberegning av retten (som du kan finne på mynths.no).

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.