Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tofuspyd med peanøttsaus over frisk salat

Peanøttsaus serveres ofte til kyllingspyd… Så hva bruker jeg da? Tofu, vel! Tofu skjæres i tykke staver, som stekes og videre tres på trespyd. De serveres med en smakfull peanøttsaus over en frisk salat med frukt og grønt. Retten er spekket med proteiner og har et høyt innhold av flere næringsstoffer, blant annet kalsium, folat og vitamin E. Beste av alt, den er superenkel å lage!

Frisk salat av avocado, mango, cherrytomater, chili, koriander og lime! TIPS: denne er også veldig god i tacoen, med linser, tacosaus, Oatly havrerømme, vegansk ost og ruccula. Tofu stekes på middels til høy varme til den har fått en gyllen stekeskorpe. Deretter tilsettes tamari (en mørkere soyasaus), for ekstra smak. Herlig å dyppe i peanøttsaus!

tofuspyd – Copy

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
20 min
Tilberedning
20 min
Porsjoner
1

Ingredienser

Tofuspyd
Ca. 200 g fast tofu
Litt tamari eller soysasus
Stekeolje (raps- eller olivenolje)
6-8 små trespyd

Peanøttsaus
½ dl kokosmelk
2 ss peanøttsmør (jeg bruker det fra GreenChoice, det inneholder kun peanøtter og salt)
1 ts currypaste
1 ts tamari eller soysaus
Saft fra ¼-1/2 lime, smak til

Salat
1 liten avocado
½ mango
½ grønn chili
1 vårløk
10 cherrytomater
Koriander
Saft fra ½ lime

Fremngangsmåte

Skjær avocado, mango, vårløk og cherrytomater i mindre biter. Finhakk chili og hvitløk og bland inn i resten av salaten. Ha i friskpresset lime, smak til.

Skjær tofuen i tykke staver. Ha litt olje i en stekepanne og tilsett tofuen. Stek til tofuen har fått en gyllen stekeskorpe på alle sidene. Tilsett litt tamari og stek et par minutter til. Stikk et trespyd i hver av tofustavene.

Finn fram en liten gryte og ha i alle ingrediensene til peanøttsausen. Bruk en visp til å blande ingrediensene. Varm opp. La sausen småputre et par minutter, og ta den deretter av platen.

Legg opp salaten på en tallerken, legg tofuspydene over og tilslutt peanøttsaus.

 

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.