Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tofu med Kokos- Cashew-Saus

Jeg har med årene blitt ganske stor fan av tofu. Det er mettende, fullt av protein og kalsium, og det smaker kjempegodt når det tilberedes riktig. Siden tofu i seg selv er veldig nøytralt, trenger den en god marinade eller saus- eller begge deler.

0041-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Sausen jeg har laget her, kan minne om en mild curry. Jeg liker stort sett maten min ganske mild. Er du av den sterke typen, anbefaler jeg deg å bruke mer hvitløk, ingefær og chili, og gjerne tilsette tørket koriander og spisskummen også.
Jeg har brukt cashewnøttsmør i denne retten. Jeg elsker cashewnøttsmør. Men, du kan gjerne bruke peanøttsmør isteden. Det kan være enklere å få tak i, er billigere, og sausen smaker fremdeles kjempegodt!

2 porsjoner

200 gr fast tofu
1 ss olje, gjerne kokostolje eller sesamolje
1 løk, i tynne skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss revet fersk ingefør
1 ss finhakket chili
1/2 hode brokkoli, i små buketter

2 ss cashewnøttsmør (kan gjerne byttes ut med peanøttsmør)
2 dl kokosmelk
saft fra 1-2 lime
soyasaus eller havsalt, etter smak
cashewnøtter

 

0022-580x434

Start med å varme oljen i en kjele eller panne. tilsett løken, og stek til den er myk og gylden (pass på å ikke brenne den). Tilsett hvitløk, ingefær, chili og tofu, og stek videre i et par minutter. Legg oppi brokkolien, og stek til den er akkurat mør.

I en liten bolle, blander du cashewnøttsmør, kokosmelk, limesaft, og soyasaus/havsalt. Hell sausen over tofuen og grønnsakene, og varm alt opp.

Server med ris, og dryss litt cashewnøtter over før servering.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.