Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Thai grønnsakssuppe

Dette tror jeg er den beste middagen jeg har laget på en stund. Veldig rask og enkel å røre sammen, men utrolig smakfull likevel.Jeg er kanskje litt rar når det kommer til hvordan jeg liker maten min, men jeg synes mat faktisk er best når den består av kun noen få ingredienser, slik at hver smak får komme frem i lyset. Derfor bruker ikke jeg krydder i denne suppen, kun hvitløk. Men føl deg fri til å tilsette fersk ingefær, tørket spiskummen og friske korianderblader hvis du liker maten din litt mer spicy.

0084-525×700

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

2 store porsjoner

1 stor løk, i tynne skiver
2 ss kokosolje, sesamolje eller annen olje
3 fedd hvitløk, finhakket
200 g sjampinjon, i skiver
1 brokkoli, i små buketter
1 boks (400 g) kokosmelk
fint havsalt
2 lime, i båter

Start med å varme oljen i en gryte. Fres løken til den er myk, men ikke brun. Rør inn hvitløk, og fres videre i et par minutter. Tilsett soppskivene, og stek til soppen har falt sammen og blitt gylden.

Legg i brokkolibukettene og hell over kokosmelken. Tilsett nok vann til å akkurat dekke grønnsakene, ca et par dl. Dryss på et par klyper havsalt, og kok under lokk til brokkolien er mør, 3-5 minutter.

Server med båter av fersk lime som du klemmer over suppen.

Jeg spiser suppen slik den er, og synes den er mettende nok. Hvis du ønsker et mer komplett måltid er er gode forslag å tilsette biter av tofu og nudler.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.