Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Stekt ris med grønnsaker og saus

Stekt ris med grønnsaker er en fin måte å bruke de grønnsakene som begynner å synge på siste vers, eller rester fra wok eller annen grønnsaksmiddag. Her har jeg brukt enkle grønnsaker man gjerne har liggende, slik som brokkoli, paprika, gulrøtter, løk og sopp. Man kan naturligvis variere grønnsakene som man vil, med feks sukkererter, vårløk, bambusskudd, bønnespirer eller rødkål. Sausen er laget av typiske asiatiske smaker, lett å lage og hever retten godt. Velbekomme!

DSC_0017-1024×678

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Du trenger (4 porsjoner):

♥ 250 g ris
♥ 1 gul løk
♥ 1/2 paprika
♥ 100 g sopp
♥ 2 medium store gulrøtter
♥ 1/2 brokkoli

♥ 2 cm ingefær
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 3 ss soyasaus
♥ 1-2 ts sesamolje
♥ 1 ts riseddik
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ss limesaft

Slik gjør du:

Begynn med å koke risen som anvist på pakken. Sett risen til side når den er ferdig kokt.
Grovhakk løk, kutt paprika, sopp og gulrot i skiver og del brokkoli i små buketter.
Varm en wokpanne på medium varme med litt olje, gjerne kokosolje. Begynn med å steke løk og sopp til løken blir blank. Øk varmen og ha i gulrøtter, paprika og brokkoli. Fres det hele raskt i 3-4 minutter på høy varme mens du rører jevnlig.
Finhakk ingefær og hvitløk og ha det i en liten bolle. Hell oppi soyasaus, sesamolje, eddik, sitron- og limejuice. Rør sammen og ha dette oppi wokpannen. Ha også oppi risen. Bland sammen og stek på høy varme i et par minutter til risen blir litt stekt. Serveres med en gang, gjerne med ekstra soyasaus og noen limebåter.

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.