Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Speltpizza med grønnkål-mandelpesto og cashewost

Pizza trenger ikke være tomatsaus, fyll og ost! Jeg ville lage en utradisjonell pizza med grønnkål, og endte opp med et underlag av grønnkål- og mandelpesto, toppet med cashewost, oliven, grønnkål og næringsgjær. Ved å ha litt ekstra grønnkål oppå pizzaen vil disse bli sprø og crunchy -akkurat som grønnkålchips! Cashewosten gir et ostelignende innslag til pizzaen og er etter min mening mye bedre enn alle de veganske osteerstatningene der ute. Mye sunnere er den også! Litt grønne oliven gir ekstra smak og passer perfekt til pestoen!

pizza med grønnkål og cashewost – Copy

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
1 time
Tilberedning
20 min
Porsjoner
1-2

Ingredienser

Pizzabunn
¼ pk tørrgjær
0,75 dl lunkent vann
1 krm salt
1,5 ss nøytral olje
1 dl sammalt speltmel
1 dl fint speltmel

Grønnkål- og mandelpesto
0,75 dl mandler (bløtlagt i minst 1 time)
80 g grønnkål
½ dl olje (oliven eller raps)
2 ss vann
2 ss næringsgjær
Salt

Cashewost
1 dl naturelle cashewnøtter (bløtlagt i minst 1 time)
0,5 dl vann
1 ss næringsgjær
1 ts hvitløkspulver
Salt

Topping
Grønnkål
Grønne oliven
Næringsgjær

Fremgangsmåte

Bland tørrgjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann – 37 grader. Bland gjær og vann sammen. Tilsett salt og olje og rør inn.

Ha i litt og litt mel om gangen. Om deigen fortsatt er veldig klissete etter at du har hatt i alt melet kan du tilsette litt ekstra mel. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter. Dekk bollen med et håndkle.

Imens deigen hever kan du forberede pestoen og cashewosten. Ha alle ingrediensene til pestoen i en liten blender og kjør til en grov blanding. Sett til side.

Blend ingrediensene til cashewosten med en stavmikser. Cashewosten skal være helt jevn og glatt.

Når pizzadeigen er ferdighevet tas deigen ut av bollen. Kjevle deigen ut til en tynn pizzabunn. Smør pestoen jevnt utover pizzabunnen. Bruk en skje til å lage små kladder av cashewosten. Strø over ekstra grønnkål og grønne oliven.

Pizzaene stekes på 200 grader i ca. 20 minutter.

Strø over næringsgjær etter steking.

Notater
Oppskriften gir 1 pizza -nok til 2 personer.

 

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.