Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Spaghetti and beanballs

Disse “kjøttbollene” er laget av kidneybønner, men inneholder også glutenmel, noe som gir en fin konsistens på bollene. Jeg liker å ikke mose bønnene for mye, men det velger du selv. Eksperimenter med forskjellige kryddere, her har jeg brukt typiske italienske kjøttbolle-kryddere. Kjempegode! 

spaghettibeanballs-580×386

Oppskrift, tekst og bilder: Cathrine Garaguso (veganeren.com)

Oppskrift:

1 boks kidneybønner, avrent og skylt
2 ss soyasaus
2 ss tomatpuré/ketchup
2 ss olivenolje
3 hvitløksfedd, revet
1/4 ts revet sitronskall
1,5 dl brødsmuler (jeg ristet to brødskiver og kjørte dem i food processoren)
0,5 dl glutenmel
0,5 dl næringsgjær
1 ts oregano
1/2 ts timian
1 ts basilikum

Mos kidneybønnene grovt i en bolle. Ha i resten av ingrediensene og kna godt med hendene til det er en litt seig deig som er lett å forme til boller.  Rull små boller med hendene.

IMG_3705-580x386

Skal du steke dem i ovnen, legg bollene på papirkledd stekeplate, ringle litt olivenolje over, rull bollene litt rundt så de er dekket av olje og stek dem på 175 grader i ca. 10 minutter. Du kan også steke dem i olje i stekepannen på middels varme.

La gjerne bønnebollene varmes i spaghettisausen, men ikke for lenge og ikke på høy varme, for da går de i stykker.

Serveres med din favoritt-tomatsaus og nykokt spaghetti. En frisk salat og loff er også godt til.