Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Sandwich med linseboller

Inspirert av One Green Planet, får dere her en slags blanding mellom burger og sandwich. Her har jeg laget smakfulle linseboller av røde linser, valnøtter, potet og gulrot. Bollene stekes i ovnen, så her kan man enkelt lage dobbelt porsjon og steke dem alle i ovenen samtidig. Frys ned halvparten og bruk dem til en middag med tradisjonell husmanskost.

DSC_0161-copy-860×380

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Yield: 25-30
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 60 minutes
Serving: For fire

Ingredients
Røde linse, tørre – 5 dl + 1 l vann
Chiafrø – 1 ss + 4 ss vann
Valnøtter – 80 g
Gulrot – 1
Potet – 150 g
Olivenolje – 1 ss
Røkt paprikapulver – 1 ts
Frisk koriander – 1 håndfull
Soyasaus – 2 ss
Salt og pepper – etter smak
Pofiber, evt. strøkavring – 2 ss

Instructions
Start med å koke linsene som anvist på pakken. Jeg brukte dobbelt så mye vann som linser og kokte i 15 minutter. Hell av overflødig vann og sett til kjøling enn så lenge.
Bland sammen chiafrø og vann i en liten bolle og sett til kjøling.
Bruk en foodprocessor til å male valnøttene til pulver og sett til side.
Vask og rasp gulrot og potet og ha i en stekepanne sammen med olje og paprikapulver. Stek med omrøring til det begynner å bli mørt. Ha blandingen over i en stor bolle.
Ha i de kokte linsene, chiafrø og malte valnøtter i bollen. Tilsett finhakket koriander og soyasaus. Smak til med salt og pepper og evt andre kryddere etter smak. Spe på med pofiber dersom det blir for vått.
Sett hele blandingen i kjøleskapet mens du varmer ovnen til 180 grader. Form så små boller med hendene og spre dem utover et bakebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 40 minutter. Snu bollene halvveis under steketiden, slik at begge sider blir bakt.
Server bollene i burgerbrød eller brødskiver med det tilbehøret du selv måtte ønske. Jeg serverte her med hjemmelaget coleslaw.

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.