Denne sandwichen er perfekt for en piknik eller når man skal kose seg litt ekstra. Den myke, grillede auberginen gir den et sydlig og spennende preg.
Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Knut Bry
Til 2 sandwicher:
4 litt tykke skiver godt brød
1 aubergine
1 squash
1-2 tomater, eller 6-8 cherrytomater
Olivenolje
Fint havsalt
Fersk basillikum
Skjær auberginen og squashen i skiver, dryss salt på begge sider og la den ligge i 10 minutter. Skyll så av saltet og press ut litt av vannet. Denne tilberedningen fjerner den litt beske smaken som aubergine ellers kan ha. Skjær tomatene i skiver. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Hell på godt med olivenolje og stek grønnsakene på 200 grader i ca. 20 minutter, til auberginene er gylne, gjerne nesten litt brente, og tomatene begynner å bli skrukkete.
Legg 4-5 basilikumblader på to av brødskivene. Legg på så mye grønnsaker du klarer over, og dekk med et nytt lag basilikum. Legg de to siste skivene over og legg sandwichene i en tørr, varm stekepanne. Legg en tung gjenstand over (for eksempel en ildfast form fylt med ris) så du får trykt sandwichen ned. Snu sandwichene når den ene siden er gyllen og sprø, og stek på den andre siden.