Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Sandwich med grillet aubergine og tomat

Denne sandwichen er perfekt for en piknik eller når man skal kose seg litt ekstra. Den myke, grillede auberginen gir den et sydlig og spennende preg.

sandwich1

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Knut Bry

Til 2 sandwicher:

4 litt tykke skiver godt brød
1 aubergine
1 squash
1-2 tomater, eller 6-8 cherrytomater
Olivenolje
Fint havsalt
Fersk basillikum

Skjær auberginen og squashen i skiver, dryss salt på begge sider og la den ligge i 10 minutter. Skyll så av saltet og press ut litt av vannet. Denne tilberedningen fjerner den litt beske smaken som aubergine ellers kan ha. Skjær tomatene i skiver. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Hell på godt med olivenolje og stek grønnsakene på 200 grader i ca. 20 minutter, til auberginene er gylne, gjerne nesten litt brente, og tomatene begynner å bli skrukkete.

Legg 4-5 basilikumblader på to av brødskivene. Legg på så mye grønnsaker du klarer over, og dekk med et nytt lag basilikum. Legg de to siste skivene over og legg sandwichene i en tørr, varm stekepanne. Legg en tung gjenstand over (for eksempel en ildfast form fylt med ris) så du får trykt sandwichen ned. Snu sandwichene når den ene siden er gyllen og sprø, og stek på den andre siden.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.