Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Quiche med squash og rødløk

Quiche er kjempegodt. Men da jeg ble veganer for flere år siden, ble det selvfølgelig ikke noe mer quiche på meg. Helt til jeg fant denne geniale oppskriften! Her er fyllet, som vanligvis er laget av egg, melk og ost, byttet ut med en blanding av kikertmel og urter. Fyllet er overraskende luftig og utrolig godt.

018-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Jeg har valgt å bruke squash og rødløk i denne oppskriften, men her er det bare å bruke fantasien og bruke dine egne yndlingsgrønnsaker. Purre, paprika og sopp er gode forslag. Server quichen varm eller kald, begge deler smaker fantastisk. Perfekt å ta med på piknik.

1 quiche, 6 porsjoner

Bunn:

4 dl hvetemel
1/2 dl olivenolje
1/2 dl kaldt vann
1/4 ts fint havsalt

Fyll:

1 medium grønn squash, i halvmåner
1 rødløk, i båter
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1/4 timianplante, kun bladene
2 dl kikertmel
2 ss potetmel
2 dl vann
1/2 ts bakepulver
1/2 ts fint havsalt
2 ss olivenolje
1 eller 2 tomater i tynne skiver

Varm opp ovnen til 190 grader.

Bland mel, salt og olivenolje i en bakebolle. Det enkleste er å bruke hendene til dette. Bland inn kaldt vann til du får en fast deig du lett kan kjevle ut. Kjevl ut deigen eller press den ned i en paiform. Prikk lett over med en gaffel. Stek paibunnen i 10 minutter. Imens lager du fyllet.

Varm 1 ss olivenolje i en panne og stek squash og rødløk lett. De skal ikke bli gjennomstekt, men skal få en gylden farge. Bland inn hvitløk og timianblader og stek videre i et par minutter. Fordel grønnsakene i paiskjellet.

I en liten bolle blander du kikertmel, potetmel, havsalt og bakepulver. Bland inn vann og den andre spiseskjeen med olivenolje, og rør til du får en gjevn pannekake-aktig røre. Hell blandingen over grønnsakene, og fordel skiver med tomat over. Stek quichen i ca 45 minutter til den er gylden og kikertrøren har stivnet.

Avkjøl i minimum 15 minutter, da er det enklere å skjære i den. Server gjerne en salat og godt brød til.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.