Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Potet- og soppburger

Det fine med hjemmelagde veganske burgere, er at man kan variere så masse! Smake seg frem med forskjellige kryddere og nye grønnsaker. Denne oppskriften er veldig lett og krever relativt få ingredienser med sopp, potet og byggris som base.

dsc_11522

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs  (veganslife.com)

Du trenger (4 burgere):
400 g poteter
3 ss olivenolje
400 g sopp
1/2 ts timian
2 ss balsamico
150 kokt bygg (ca 75 g tørr vare)
1 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
1/2 ts salt
Pepper
Burgerbrød

Slik gjør du:
Kok potetene slik at de blir myke, ca 20-30 minutter. Hell av vannet og bruk en potetmoser til å mose potetene.

Forvarm ovenen til 200 grader. Kutt soppen i terninger på 1 cm. Varm en stekepanne på medium varme med litt olje og ha i all soppen og timian. Stek til soppen har avgitt væske. Tilsett så balsamico og stek i 1 minutt eller 2.

Bruk en food processor eller en stavmikser til å kutt soppen i mindre biter og ha over i en bolle. Tilsett halvparten av potetstappen i bollen med sopp, ha i kokt byggris og smak til med salt og pepper. Bland godt sammen. Dersom blandingen ikke henger godt nok sammen, tilsett mer potetstappe litt etter litt. Blandingen skal verken være for tørr eller for fuktig.

Form blandingen til fire like store burgere. Varm en stekepanne med litt olje på medium/høy varme og stek burgene i ca 5 minutter på hver side. Snu burgerne forsiktig, så de ikke faller sammen. Ha så burgerne over på en stekeplate og bak i ovnen i ca 15 minutter. Server med masse grønt og gode burgerbrød!

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.