Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Ovnsbakt zucchini med tacofyll og ostesaus

Enkelt og greit; ovnsbakt zucchini med smakfullt tacofyll, toppet med hjemmelaget vegansk ostesaus. Trenger jeg si mer? Velbekomme!

Ovnsbakt zucchini

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

4 halve zucchinibåter
Forberedelse:
15 minutes
Tilberedning:
30 minutes
Porsjoner:
For to personer

Ingredienser
Zucchini – 2 stk
Rød paprika – 1/2 stk
Gul løk – 1/2 stk
Hakkede tomater – 1 boks (GoGreen, 295g)
Tørket soyagranulat – 60 g
Tørket oregano – 1/2 ts
Malt spisskummen – 1 ts
Hvitløkspulver – 1/2 ts
Ostesaus
Vegansk smør – 2 ss
Maisenna – 2 ss
Næringsgjær – 4 ss
Buljongpulver – 1 ts
Røkt paprikapulver – 1/2 ts
Sennepspulver – 1/2 ts
Usøtet soyamelk – 2 dl
Nøytral olje – 4 ss
Eplecidereddik – 2 ts

Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kutt hver zucchini i to på langs og bruk en skje til å ”grave” ut innmaten. Legg ”skallene” til side, ta vare på innmaten og kutt den i mindre biter. Kutt så paprika og løk i små biter.

Varm en stekepanne på middels varme med litt olje og ha i hakket zucchini, paprika og løk. Stek til løken blir blank. Ha så i hakkede tomater, soyagranulat, oregano, spisskummen og hvitløkpulver. Bland godt og varm et par minutter eller til soyagranulatet blir mykt.

Finn fram en ildfast form og ha i ”zucchinibåtene”. Fyll hver halve zucchini med tomatfyllet og bak i ovnen i omtrent 20 minutter. Du kan gjerne sette på grillmodus de siste 5 minuttene, men da må du følge godt med!

Mens zucchinien bakes i ovnen; varm en liten kjele på middels varme og smelt smøret. Visp så inn maisenna, næringsgjær, buljong, røkt paprika og sennepspulver. Spe raskt på med soyamelken mens du visper godt. Tilsett rapsolje og eplecidereddik og rør rundt. Gi sausen et forsiktig oppkok mens du rører konstant rundt. Smak ostesausen til med salt og pepper.

Når zucchinibåtene er ferdig bakt kan du helle over ønsket mengde ostesaus. Server gjerne også med en frisk salat ved siden av om du har.

Ovnsbakt zucchini 2

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.