Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Okra med chili og hvitløk

I helgen var jeg så heldig å få okra servert, og nå er jeg okra-fan! Grønnsaken minner meg litt om squash i smak, samtidig som den er helt annerledes. Anbefaler deg å lage denne enkle retten (kjempegod alene, med ris ved siden av, eller som tilbehør til grillmat), kanskje du også får deg en ny favorittgrønnsak!?

015-w580-h580

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

4 porsjoner

ca 40 ferske okra
2 store løk
4 fedd hvitløk, finhakket
1-2 røde chili, uten frø og finhakket
godt med olje (jeg liker best kokosolje, men du kan også bruke solsikke, raps eller soya)
et godt dryss salt

Vask okraen godt. Skjær bort toppen i begge ender, og skjær hver okra i 3-5 biter- alt ettersom hvor lange de er.

Skrell løken, og skjær de i litt tykke båter.

Hell godt med olje i stekepannen. Det trengs endel i denne retten,ellers blir den tørr og ikke like god. Jeg liker best å bruke kokosolje- den gir nydelig smak, tåler høy varme, og gir god næring til kroppen. Men du kan også bruke en annen nøytral olje.

Legg okrabitene og løkbåtene i oljen, og skru opp varmen til det begynner å frese. Sku ned igjen varmen til middels tempratur så ikke grønnsakene brenner seg. Tilsett hvitløk og chili. Stek grønnsakene til alt har fått en fin gylden farge, og løken er myk og god. Tilsett mer olje ved behov. Dryss over godt med salt, og server retten varm.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.