Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Linsesuppe med søtpotet og kokosmelk

Det er utrolig at noe som inneholder så få ingredienser kan smake så godt.  Ingrediensene i denne suppen kan telles på en hånd. Jeg absolutt elsker den søte, milde smaken kombinasjonen søtpotet og kokosmelk gir.

035-580×542

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

For å beholde den rene smaken, krydrer jeg ikke suppen (bortsett fra salt), men den blir også kjempe god hvis du smaker til med ingefær, hvitløk, spiskummen, koriander og cayennepepper. Linsene er fulle av proteiner og fiber, og gjør suppen mettende nok til å være et måltid i seg selv. Eller server den med godt brød til, gjerne indisk nanbrød.

4 porsjoner

2 store søtpoteter
1 dl røde linser
1 boks (4 dl) kokosmelk
fint havsalt
Hakkede tomater og friske urter til pynt

Skrell søtpotetene og skjær dem opp i biter. Kok søtpotene og linsene i en kjele med nok vann til at grønnsakene dekkes. La det koke til søtpotene er helt møre.

Bruke en blender og kjør linser og søtpotetene til en fin pure. Hell det tilbake i kjelen, tilsett kokosmelk og la suppen bli varm igjen. Smak til med salt (og ev. andre krydder) og fordel suppen i skåler. Pynt med hakkede urter, feks koriander eller basillikum, og hakkede tomater.

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.