Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Linserisotto med flaskegresskar

Halloween er kanskje over, men gresskar er fortsatt like godt! Prøv denne linserisottoen med gresskarsaus, da vel!

nyris2

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Tid:45 minutter

 Du trenger:

300 g flaskegresskar
2 ss olivenolje til steking
½ stk gul løk
2 stk hvitløksfedd
100 g arborioris
100 g gule linser, tørre
8 dl vann
1 ss buljongpulver
4 ss næringsgjær
4 krm malt salvie
1 ts tørket persille
2 ss vegansk smør

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrap ut frøene fra flaskegresskaret og bruk en stødig kniv til å kutte vekk det tykke skallet. Kutt gresskaret i terninger på 2×2 cm og ha bitene over i en ildfast form. Stek midt i ovnen i 30 minutter til bitene er gjennombakte og møre.
  2. Mens gresskaret bakes i ovnen; sett fram en stekepanne med olivenolje og varm på medium varme. Finhakk løk og hvitløk og stek dette i pannen til løken blir blank. Ha i risottoblandingen og rør godt rundt så alt blir dekket med olje.
  3. Bland sammen vann og buljongpulver. Tilsett 2 dl buljongvann og la dette koke inn før du tilsetter nye 2 dl. Gjenta til alt vannet er brukt opp og risen er ferdig kokt. Tilsett mer vann, 1 dl av gangen, dersom risen ikke er ferdig kokt. Skru av varmen og sett pannen til side mens du lager gresskarsausen;
  4. Finn fram en foodprocessor eller en blender og ha i de ferdigbakte gresskarterningene. Tilsett næringsgjær, salvie og persille og kjør til du får en jevn saus. Spe på med litt vann om nødvendig for å få ønsket konsistens.
  5. Ha risottoen tilbake på middels varme og tilsett gresskarsausen og vegansk smør. Bland godt og smak til med salt og pepper.

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.