Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Kremet bønnegryte

Denne bønnegryten er en ny favoritt hos meg, som jeg har nytt på mange av disse sure, regnfulle vårkvelden vi har hatt i det siste. Det er noe koselig over det å spise en varmende, kremet gryte som denne. Og enda koseligere er det når man vet at den slett ikke inneholder fløte eller rømme i det hele tatt, men at den får sin kremete konsistens fra blomkål.

DSC_0465 copy

Oppskrift og tekst:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

FOTO: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

4 porsjoner

2 bokser hvite bønner, eller 450 g hjemmekokte hvite bønner
3 fedd hvitløk
1 lite blomkålhode
1/2 stor purre, i tynne ringer
2 ss olivenolje
godt salt og sort pepper

Del blomkålhodet opp i små buketter og legg de i en kjele sammen med hvitløksfeddene (de trenger ikke hakkes). Hell over nok vann til å dekke blomkålen, kok opp, og kok til blomkålen er mør, 10-15 minutter.

Legg blomkålbukettene og hvitløken i blenderen. Hell over litt av kokevannet, men kun nok til at du får blenderen til å kjøre. Blend til du har en tykk pure.

Varm opp olivenoljen i en kjele, tilsett purren og la det surre til purren er myk. Tilsett bønner og blomkålpureen og kok opp. Smak til med et godt dryss salt og sort pepper, og server gryten varm. Server gjerne med godt brød til, eller alene.

 

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.