Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Kremet blomkålsuppe med erter og stekt soyasopp

Kjempegod og kremet suppe av blomkål som metter lenge. Kan også spises kald og smaker ekstra bra med masse godt oppi. Server gjerne med hvitløksbaguetter eller focaccia 

Kremet blomkålsuppe med soyastekt sopp

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com)

Til fire posjoner trenger du:

1 stor eller to små blomkålhoder
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 ss plantemargarin eller olje
5 dl grønnsaksbuljong
1 boks soya- eller havrefløte (ca 2 dl)
1 ss tahini (kan sløyfes)
Salt og pepper
1/2 pose selskapserter (125 g)
5 champignon
Olje til steking
1 ss soyasaus (glutenfri)
2 stilker vårløk
Fersk gressløk
Evnt hvitløks- eller chiliolje til servering

 

Blomkål, urter. Blomkålsuppe. Kremet. Vegan.

 

Skjær blomkålen i biter. Hakk løk og hvitløk og stek mykt i en gryte med smør. Tilsett blomkålbukettene og buljongen og la koke opp til bitene er møre. Legg noen av blomkålbitene til side hvis du vil ha litt å tygge på i suppa. Kjør til en glatt puree med stavmikser og tilsett fløten. Kop opp og smak til med salt og pepper. Hell ertene over i suppa (gjerne rett fra frossen tilstand) og la putre mens du skjærer soppen i skiver og steker i olje. Når soppen er ferdigstekt, heller du over soyasausen.

Ha de ferdigkokte blomkålbitene du la til side over i suppa og øs opp i tallerkner.
Strø over gressløk og vårløk og ha over soppen. Ta gjerne også med noen hakkede salte nøtter eller ristede pinjekjerner og ringle over litt hvitløksolje for ekstra smak. Fordelen med masse stæsj i suppa er at den metter helt enormt. Jeg er ram på overspising, men jeg klart bare én runde med denne. Håper det smaker!

 

Adele

Adele ønsker gjennom bloggen sin å inspirere til å spise mer dyrevennlig og vise at “mat uten alt” ikke trenger å være kjedelig, næringsfattig eller dyr (med dobbel betydning).