Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Jackfruit BBQ burgere med guacamole og jalapeños!

Dere har vel alle hørt om den nye veganske BBQ-burgeren til Max Burger? Etter å ha smakt den ble jeg inspirert til å lage en lignende versjon selv. I burgeren bruker de kjøtterstatningen Oumph!, men jeg har valt å bruke jackfruit! Jeg marinerte jackfruiten med en superenkel hjemmelaget BBQ-saus, på en seng av spinat og guacamole, toppet med smakfulle jalapeños! Nam!

jackfruit-bbq-burger

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
20 min
Tilberedning
10 min
Porsjoner
2

Ingredienser

Superrask BBQ-saus
4 små myke dadler
4 ss tomatpurée
½ ss eplecidereddik
1 ts paprikapulver
½ ts chilipulver
½ ts hvitløkspulver
1 ts tamari eller soyasaus
1 ts olje
Vann, til ønsket konsistens

Ellers trenger du:
2 grove hamburgerbrød
1 boks jackfruit
1 avocado
1-2 fedd hvitløk
Noen cm chili
Saft fra ½ lime
Jalapeños på glass
Spinat, isbergsalat eller annen salat

Fremgangsmåte

Bruk en stavmikser og kjør alle ingrediensene til BBQ-sausen til en glatt dressing. Spe på med vann til ønsket konsistens.

Ha jackfruiten ut av boksen og hell av vannet. Skjær av den ytre harde biten. Riv resten av jackfruiten i mindre biter –den skal da se ut som «pulled pork». Ha jackfrukten i en stekepanne og hell over BBQ-sausen. Stek i noen minutter, den skal egentlig bare varmes opp. Spe på med vann etter ønske.

Finhakk hvitløk og chili og mos inn en avocado i blandingen. Rør inn saften til en halv lime.

Varm hamburgerbrødene i 3-5 minutter på 200 grader i ovnen. Legg deretter over spinat, guacamole, jackfruiten med BBQ og jalapeños. Serveres varme!

OBS! Jackfruit kan kjøpes i asiatiske butikker. Jeg fant jackfruit på asiabutikken i Brugata, Oslo. Sørg for at du kjøper «In brine» og IKKE «In syrup»! Viktig!

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.