Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Hel ovnsbakt blomkål over meksikansk saus

Dette er en veldig enkel, men likevel spennende oppskrift! Blomkålen masseres inn i en olje- og kryddermarinade før den plasseres i en ildfast form. Formen fylles så med en slags meksikansk saus med både bønner og mais oppi. Inn i ovnen med formen og der skal den få kose seg i 30-40 minutter! Da skal jeg love deg at det vil begynne å dufte ordentlig godt på kjøkkenet, eller kanskje til og med i hele huset?! Godt er det i hvert fall. Vel bekomme!

blomkål

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

2 stk ovnsbakt blomkål
Prep Time:
15 minutes
Cook Time:
30 minutes
Serving:
For to personer

Ingredients
Blomkål – 2 stk (á 600g)
Rapsolje – 4 ss

Meksikansk saus
Gul løk – 1/2 stk
Røk paprika – 1/2 stk
Fersk spinat – 200 g
Hakkede tomater – 1 boks (á 400g)
Vann – 2 dl
Kidneybønner, hermetisk – 1 boks (á 400g)
Mais, hermetisk – 1 boks (á 198g)

Krydder
Røkt paprikapulver – 1,5 ts
Tørket oregano – 1,5 ts
Hvitløkspulver – 1,5 ts
Malt spisskummen – 2 ss

Instructions
Forvarm ovnen til 210 grader. Bland sammen rapsolje og halvparten av kryddermengden til en marinade. Fjern grønne blader og kutt vekk nok stilk til at blomkålen klarer å stå på en rett flate.
Bruk en plastpose på hendene eller en kjøkkenpensel til å smøre inn blomkålen med et lag kryddermarinade. Blomkålen skal dekkes helt med marinade. Strø over litt salt og pepper på toppen. Finn fram en ildfast form og ha blomkålen oppi.
Kutt løk og paprika i mindre biter. Grovhakk spinaten. Skyll bønner og mais. Sett en kjele på middels varme og stek løk, paprika og spinat til løken blir blank og spinaten faller sammen. Ha så i hakkede tomater, vann, bønner og mais. Tilsett resten av krydderene og bland godt. La det småputre på svak varme til en del av væsken har kokt bort og du sitter igjen med en tykk saus.
Hell sausen rundt blomkålen i den ildfaste formen. Bak midt i ovnen i omtrent 30-45 minutter, alt ettersom hvor store blomkålene er. Test med en bakepinne om den er mør tvers igjennom. Vel bekomme!

 

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.