Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Gulrot- og ingefærsuppe med maisbrød

Noe av det beste jeg liker å spise når det er kaldt ute, er supper. Det er så varmende, godt og enkelt. Ekstra godt og mettende blir det med et godt brød ved siden av. Denne suppen er enkel å lage, og kan gjerne spises kald dagen etter. Maisbrødet inneholder quinoa, som gir brødet en nøtteaktig smak, og herlig konsistens.

1271-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Maisbrød med quinoa

12-16 biter

1 ss kokosolje
2 1/3 dl quinoa
3 dl polenta (maismel)
1 dl spelt/hvetemel
1 1/2 ss bakepulver
1 ts fint havsalt
1 ss rårør sukker
2 1/3 dl soyamelk
3/4 dl lønnesirup
3/4 dl smeltet kokosolje
1 ss finmalte linfrø blandet med 2 ss vann

Varm 1 ss kokosolje i en kjele, og tilsett quinoaen. Rist quinoaen i 5 til 7 minutter, mens du rører ofte. Pass på at det ikke brenner seg. Tilsett 4 2/3 dl vann, kok opp, legg på lokket og la det småkoke over lav varme i 8 til 10 minutter. Avkjøl.

Varm opp ovnen til 180 grader.

Bland maismel, spelt/hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle. I en annen bolle, blander du soyamelk, lønnesirup, olje og linfrøblandingen. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre. Rør så inn den kokte quinoaen. Hell deigen over i en smurt liten langpanne, og stek i 30-35 minutter.  Avkjøles i formen.

Gulrot- og ingefærsuppe

4-6 porsjoner

1 ss olivenolje
3 løk, finhakket
1 1/2 l buljong
6 store gulrøtter
3 ss finrevet fersk ingefær
1 ts kanel
1 ts tørket koriander
Litt cayenne
havsalt og pepper
persille eller gressløk til pynt

Varm oljen i en stor kjele. Stek løken på svak varme til den er gylden og myk. Pass på at den ikke brenner seg.

Hell i buljongen, hakkede gulrøtter og 2 ss av ingefæren. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ca 20 minutter, til gulrøttene er myke. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles i ca 1 time.

Hell suppen i en blender eller food processor. Tilsett resten av ingefæren, kanel og koriander. Kjør til suppen blir jevn. Dette må gjøres i flere omganger. Varm opp suppen igjen, smak til med cayenne, havsalt og pepper.

Hvis du vil servere suppen kald, setter du den i kjøleskapet i 2 til 3 timer.

Serveres med maisbrød.

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.