Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Grønnkålsalat med ovnsbakt gresskar og granateple

I dag laget jeg en kjempegod salat! Og ikke en hvilken som helst salat: En grønnkålsalat med store ovnsbakte gresskarbiter, granateplefrø og ristede hasselnøtter! Virkelig nydelig, og perfekt nå som det er så kaldt ute.

0014-580×434

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

Hvis du ikke er vandt til å spise rå grønnkål, håper jeg du ikke lar deg skremme. Trikse for å gjøre kålene mykere og bedre, selv om den er rå, er å massere den sammen med litt sitrus-juice (jeg brukte appelsin i denne) eller godt olje, og et dryss godt salt. Bruk iallefall 3 minutter på å massere kålen. Den kommer til å falle mye sammen, og bli kjempegod! Prøv :)

4 porsjoner

4 store blader grønnkål
saft fra en halv appelsin
1 gresskar, jeg brukte Hokkaidio
4 ss kokosolje eller olivenolje
100 g hasselnøtter, hakkede
1 granateple
fint havsalt
Start med å forbrede gresskaret. Del det i to og skrap ut kjernene. Skjær kjøttet opp i passe store biter. Legg bitene i en stor bakebolle, hell over oljen, bruk fingrene til å fordele oljen, så alle bitene blir dekt.

Fordel gresskarbitene utover på et bakebrett dekket med bakepapir. Dryss over hasselnøttene og litt havsalt.
Stekes ved 200 g i ca 30-40 minutter, til bitene er møre. Avkjøl i 5 til 10 minutter.

Imens forbreder du grønnkålen. Skyll den godt, og skjær eller riv den opp i små biter. Legg de i en stor salatbolle, hell over appelsinsaft og et lite dryss havsalt. Bruk fingrene og masser kålen godt, ca 3 minutter.

Plukk ut kjernene fra granateple, bland de inn i grønnkålen sammen med gresskarbitene, og server.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.