Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Glutenfri pizzabunn med pestosaus

Lyst på pizza, men ikke gluten? Lei av tørre glutenfrie pizzabunner fra butikken? Alt blir bedre når du lager det selv og dette gjelder absolutt for glutenfri pizzabunn. Her bruker jeg ingen tomatsaus, men heller hjemmelaget pesto av basilikum og ruccola!

11852497_10153429741550306_1150834672_o

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Ingredienser:

Pizzabunn

1 flaskegresskar
2 ss linfrø + 4 ss vann
2,5 dl mandelmel
1,5 dl kikertmel
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1 ts paprikapulver
Salt og pepper etter smak

Pestosaus
60 g cashewnøtter
1 dl tettpakket frisk basilikum
2,5 dl tettpakket ruccola
½ sitron
4 ss olivenolje
2-3 ss næringsgjær

Framgangsmåte:

1. Begynn med å lage pestoen ved å ha cashewnøtter, basilikum, ruccola, sitronjuice, olivenolje og næringsgjær i en foodprocessor og kjør til en jevn konsistens. Sett til side.

2. Forvarm ovnen til 220 grader. Start med å kutte flaskegresskaret i to på langs. Finn fram en ildfast form og ha i flaskegresskaret med kuttsiden ned. Hell i litt vann slik at det halvveis dekker flaskegresskarene. Bak i ovnen i ca 45-60 minutter. Flaskegresskarene skal være helt gjennombakte før du tar dem ut. Sett til avkjøling før du skraper ut fruktkjøttet og veier opp 400 g.

3. Finn fram en liten bolle og ha i linfrø+vann. Sett i kjøleskapet i 5 minutter til det stivner.

4. Ha mandelmel, kikertmel og krydder i en stor bolle. Ha så i 400 g flaskegresskar og linfrøene. Bruk en gaffel til å mose flaskegresskaret og bland det hele sammen. Bruk en stavmikser om nødvendig.

5. Kle et stekebrett med bakepapir og bruk en slikkepott til smøre røren utover hele stekebrettet. La gjerne røren være noe tykkere i kantene. Stek på 220 grader i 20 minutter.

6. Ta ut pizzabunnen, smør på med pesto og ha på valgfri topping og stek i enda 10 minutter. Jeg valgte bare stekt aromasopp, cherrytomater og hadde på ruccola etter den var ferdigstekt. 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.