Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Fylte sopp med spinat og jordskokkrem

Lite kan måle seg med fylte sopp bakt i ovnen. Her kommer en oppskrift på fylte sopp med jordskokkrem, spinat og frisk timian. Man kan velge å fylle mindre sopp som sjampingjong eller aromasopp og bruke de som tilbehør, eller fylle store portobellosopp som hovedrett. Passer seg også ypperlig som tapas og annen fingermat!

dsc_0040-1

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs  (veganslife.com)

Du trenger:
4 portobellosopp eller 8-10 sjampinjong
500 g jordskokk
1 buljongterning
1 dl soyamelk
2 vårløk
100 g frossen hakket spinat
4 stilker frisk timian
3 ss næringsgjær
Salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell jordskokkene. Kok dem i nok vann med buljong til de er møre, ca 20 minutter.

Lag en slags stappe av jordskokken i en foodprocessor eller med en stavmixer og bland inn soyamelken. Sett til side.

Forvarm ovnen til 200 grader. Finhahkk vårløk og ha i en liten kjele på medium/høy varme og stek i et par minutter. Tilsett så den frosne spinaten og rør rundt til den har tint. Ha i jordskokkstappen, bladene fra timianstilkene, næringsgjær og smak til med salt og pepper.

Finn fram soppen, brekk av stilken og kast. Bruk en liten teskje til å forsiktig skrape ut skivene under soppen. Du kan også veldig forsiktig skrape deg enda lengre ned, men pass på så den ikke “brekker”. Jeg bruker en liten teskje lagd av tre, da jeg syntes denne er mye mer “skånsom” mot soppen, enn metallskjeer.

Plasser soppene i en ildfast form og fyll dem med jordskokkrem. Det kan være greit å ikke fylle helt opp, da soppen minsker litt i størrelse når den blir varm pga “væsketap”. Stek midt i ovenen i ca 15-20 minutter. Velbekomme!

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.