Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Chiligrønnsaker med mandler

Her kommer oppskriften på et herlig smakfult grønnsakstilbehør. Selv synes jeg en kvart teskje cayennepepper holder, men hvis du liker godt krydret mat er det bare å drysse på litt ekstra. Husk bare at cayennepepper er sterke saker, så pass på. Jeg synes asparges og søtpotet passer godt i denne retten, men gulrot og jordskokker er også gode valg.

025-580×446

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

2-4 porsjoner som tilbehør

1 stor søtpotet
250 g asparges
1 dl mandler
2 ss peanøttolje
2 ss sesamolje
1 ss buljonpulver
1/4 ts cayennepepper
skallet av 1/2 sitron

Varm opp oven till 200 grader.

Skrell søtpoteten, og skjær den i veldig tynne strimler. Legg søtpotetstrimlene sammen med aspargesen på et stekebrett dekket med bakepapir. Hell over begge oljene.

Hakk mandlere. Bland de sammen med buljongpulver og cayenne. Dryss blandingen over grønnsakene og bland alt med hendene, slik at alle grønnsakene er dekket av olje og krydder.

Sett grønnsakene i ovnen, og stek i 20-25 minutter. Grønnsakene er ferdige når de er gyldene og møre. Server med et dryss av finrevet sitronskall.

Siden retten er så smakfull i seg selv, liker jeg best å spise den ved siden av noe mildt og enkelt, feks en stor bolle kokt byggryn eller naturris.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.