Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Brokkoli Pesto

Denne oppskriften er absolutt verdt å prøve. Server den ved siden av grillmat, over pasta eller som fyll til pizza. YUM :D

007-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Jeg bruker mye tid på å finne oppskrifter og inspirasjon til nye matretter, på internett. Det finnes så mange fantastiske blogger der ute som poster nydelige veganske retter. En av mine favorittblogger er Green Kitchen Stories. For litt siden fant jeg en oppskrift der, på rå Brokkoli Pesto. Jeg er avhengig av pesto, og fikk lyst til å prøve denne nye ideen. Istedenfor å bruke rå brokkoli, bestemte jeg meg for å ovnssteke den først- det ga en nydelig smak. Forandret også på et par andre ting for å få den akkurat slik jeg ville.

gir ca 5 dl pesto

1 stort brokkoli hode (ca 5 dl), i buketter
1 basilikum plante
juice fra en halv sitron
1 dl valnøtter eller pinjekjerner
2 fedd hvitløk
1-1 1/2 dl olivenolje
fint havsalt

 

0042-580x434

Sett ovnen på 200 grader. Del brokkolihodet opp i buketter, og skjær stilken i skiver. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir, og hell over noen spiseskjeer av olivenoljen slik at alle bitene blir dekket.Stek til brokkolien er mør og litt gylden i kantene (ca 10 til 20 minutter). Avskjøl.

I en blender eller morter, legger du brokkolien sammen med de andre ingrediensene. Miks til du får en slett pesto, og spe på med olivenolje til du får ønsket konsisten. Smak til med havsalt.

Skal du oppbevare pestoen over flere dager, kan du helle det over i et glass. Hell olivenolje over slik at alt er dekket og det ikke kommer luft til, og sett glasset i kjøleskapet.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.