Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Blomkål-biffer

Disse biffene er så enkle, og fantastisk gode. Ikke krever de mye tilbredning eller tid heller. Og du kan gjøre så mye ut av de du bare vil. Prøv de til søndagsmiddagen (eller julemiddagen!) med stekt sopp, poteter, saus og grønnsaker, sammen med grønn eller rød pesto, eller krydret med grillkrydder. Gode blir de uansett. Her spiste jeg de sammen med stekt grønnkål (min favorittgrønnsak i sesongen) og tahini-dressing (en annen oppskrift fra The Kind Diet).

20121001_145501-w580-h580

Tekst og bilde: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

Dette er mer et tips enn en oppskrift, men i det minste er det et knallgodt tips. Og det kommer fra selveste Alicia Silverstone. Boken hennes, The Kind Diet, er en av mine favoritter- full av informasjon og gode oppskrifter. Blomkål-biffer er en av yndlingene som lages igjen og igjen.

beregn et blomkålhodet til 2 eller 3 personer
olje (kokos, oliven eller raps)
godt salt
ev. andre krydder
Vask kålen, og skjør den i tykke skiver (ca 2 cm). Endene av kålen kommer ikke til å henge sammen som en skive, så de kan du steke ved siden av (dryss på krydder og spis de som «nuggets»).

Legg bakepapir på et stekebrett. Pensle blomkålskivene godt med olje, legg de på brettet og dryss på salt, og eventuelt andre krydder du liker. Stek i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter. De skal være lett gyldene og møre.

Serveres varme, men de er faktisk gode kalde også. Jeg lager ofte en stor porsjon, og spiser kalde rester i flere dager.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.