Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Kikertomelett med paprika og grønne erter

Frokost- eller middagsomelett! Disse smakfulle omelettene lagd av kikertrøre er både raske å slenge sammen og næringsrike! Passer perfekt for sultne ganer!

kikertomelett

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

2 omeletter
Prep Time:
10 minutes
Cook Time:
20 minutes
Serving:
For to personer

Ingredienser
Kikertrøre
Kikertmel – 100 g (fås kjøpt på innvandrerbutikker)
Bakepulver – 1/2 ts
Svart salt – 1/2 – 1 ts (fås kjøpt på innvandrerbutikk – kan sløyfes)
Næringsgjær – 2 ss
Tørket persille – 2 ts
Malt gurkemeie – 1/2 ts
Tørket gressløk – 1-2 ts
Usøtet soyamelk – 2 dl

Omelettfyll
Grønne erter – 1 boks (GoGreen)
Gul løk – 1/2 stk
Rød paprika

Instruksjoner
Finn fram en stor bolle og bland sammen alle de tørre ingrediensene. Visp så inn usøtet soyamelk og tilsett litt salt og pepper etter smak. Husk at ”rå” kikertrøre ikke smaker noe særlig godt, så ikke smak på den.
Skyll ertene og kutt løk og paprika i mindre biter. Vend inn erter, løk og paprika i kikertrøren og bland det hele godt sammen.
Varm en stekepanne på middels/høy varme med halvparten av rapsoljen. Bruk litt kjøkkenpapir til å smøre oljen jevnt utover panna. Stek én og én pannekake og snu den når kantene er tørre og stekt og hele pannekaken er dekket av små “hull”. Stek videre på neste side til den får en fin stekeskorpe.

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.