Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Chiasyltetøy

Chiafrø er bittesmå, men veldig næringsrike frø rike på blant annet kostfiber, protein, sunne fettsyrer og kalsium. Når de blandes med væske absorberer de den og danner en tykk pudding. Chiafrø kan på denne måten brukes til å lage syltetøy, ved at det hjelper bærene å tykne!

Chiasyltetøy kan brukes som vanlig syltetøy, på brødskiva, topping på havregrøt, i bakst eller den kan spises som en enkel frukt- og bærkompott.

chiasyltetøy

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
5 min
Tilberedning
25 min
Porsjoner

Ingredienser

5 dl frosne bær
2 ss vann
2 ss chiafrø

Fremgangsmåte

Ha vannet i en gryte og sett på lav/middels varme. Ha bærene i gryten og la den stå på lav varme i 5-10 minutter, rør jevnlig. Når bærene er myke og avgitt en del væske kan du tilsette 2 ss chiafrø. Rør godt til chiafrøene har fordelt seg jevnt. Ta deretter gryten av platen.

Ha syltetøyet over i et glass eller en bolle, og la det stå i minst 15 minutter slik at det får tykne.

Notater

Tilsett litt agave eller kokossukker om du vil ha et søtere syltetøy.

 

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.