Chiafrø er bittesmå, men veldig næringsrike frø rike på blant annet kostfiber, protein, sunne fettsyrer og kalsium. Når de blandes med væske absorberer de den og danner en tykk pudding. Chiafrø kan på denne måten brukes til å lage syltetøy, ved at det hjelper bærene å tykne!
Chiasyltetøy kan brukes som vanlig syltetøy, på brødskiva, topping på havregrøt, i bakst eller den kan spises som en enkel frukt- og bærkompott.
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
5 min
Tilberedning
25 min
Porsjoner
–
Ingredienser
5 dl frosne bær
2 ss vann
2 ss chiafrø
Fremgangsmåte
Ha vannet i en gryte og sett på lav/middels varme. Ha bærene i gryten og la den stå på lav varme i 5-10 minutter, rør jevnlig. Når bærene er myke og avgitt en del væske kan du tilsette 2 ss chiafrø. Rør godt til chiafrøene har fordelt seg jevnt. Ta deretter gryten av platen.
Ha syltetøyet over i et glass eller en bolle, og la det stå i minst 15 minutter slik at det får tykne.
Notater
Tilsett litt agave eller kokossukker om du vil ha et søtere syltetøy.